İçeriğe geç

Aksu Cayı Nerede

Aksu nereye dökülüyor?

Toplam uzunluğu 156 km olan Aksu Nehri, Akdeniz bölgesinde Isparta ve Antalya il sınırları içerisinde yer almaktadır. Isparta ilinde Anamas Dağları’nın batı yüzeyinden doğar ve birçok yan koldan Antalya Körfezi’ne dökülür.

Aksu Akarsuyu hangi ildedir?

İlçemiz Aksu, Antalya’ya 16 km uzaklıkta bulunmaktadır. Doğuda Düden ve Aksu nehirleri arasında kurulmuştur. Aksu ilçesi beş merkez ilçeden biri olup Antalya şehir merkezinin doğusunda yer almaktadır.

Aksu deltası nerededir?

Matematiksel konum açısından Aksu Nehri Havzası 36 ve 38 derece kuzey enlemleri ile 30 ve 31 derece doğu boylamları arasında yer almaktadır. Aksu Nehri Havzası’nın orta kısmının bir kısmı Burdur ili sınırları içerisinde yer almakta olup, havzanın esas olarak büyük kısmı Isparta ve Antalya illeri sınırları içerisinde yer almaktadır.

Maraştan hangi nehir geçiyor?

Ceyhan Nehri ile Aksu, Bertiz, Erkenez, Göksu, Göksun, Hurman, Körsulu, Sarsap ve Söğütlü dereleri ilimizin başlıca nehirleridir.

Aksu köyü nereye bağlıdır?

Aksu, ÇelikhanAksuLandTürkeiProvinzAdıyamanBezirkÇelikhanGeografische RegionOstanatolien12 weitere Zeilen

Antalya Aksu hangi ilçeye bağlıdır?

Aksu ilçesi beş merkez ilçeden biri olup Antalya şehir merkezinin doğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 445 km²’dir. Aksu ilçesi güneybatıda Muratpaşa, batıda Kepez, kuzeybatıda Döşemealtı merkez ilçeleri, doğuda Serik ilçesi ve kuzeyde Burdur ili ile komşudur.

Aksu hangi havzada?

Aksu Nehri’nin alt havzasıdır.

Antalya’da hangi nehir var?

Bölgenin en önemli akarsuları; Köprüçay, Manavgat, Aksu, Alara, Kargı, Dim, Karpuz, Acısu (Serik), Sarısu (Manavgat), Kömürcüler ve Ilıca (Manavgat) nehirlerini oluşturur (Şekil 1) (Anonim 1966).

Kundu hangi ilçeye bağlıdır?

Kundu, Antalya ilinin Aksu ilçesine bağlı bir ilçedir.

Aksu Gölü nerededir?

Aksu (Balkhash Gölü)Aksu АқсуÜlke(ler)KazakistanEyalet(ler)Jetisuİlçe(ler)Aksu, SarkantŞehir(ler)Matay, Aksu, Jansügirov12 satır daha

Göksu çayı nerededir?

Göksu Deltası; Mersin ili Silifke ilçesinin güney ucunda, Orta Toros Dağları’nın eteğinde, Göksu Nehri’nin oluşturduğu kıyı ovasında yer almaktadır. İl merkezine 85 km uzaklıkta olup, doğusunda Erdemli, batısında Gülnar, güneyinde Akdeniz, kuzeyinde ise Konya illeri ile çevrilidir.

Göksu nerenin ilçesidir?

Kahramanmaraş ilinin kuzeyinde yer alan Göksun ilçesi, şehir merkezine 89 km uzaklıkta. Devam eden yol yapım çalışmalarının tamamlanması nedeniyle mesafenin 76 km’ye düşürülmesi planlanıyor.

Aksu çayı nereden doğar?

Aksu Deresi, Kahramanmaraş’ın kuzeydoğusundaki Engizek Dağı eteklerindeki ve Küçükcerit köyünün doğusundaki karst kaynaklarından kaynaklanır. Ceyhan Nehri’nin bir koludur. Doğduğu yerin suyu çok berrak ve soğuktur.

Maraşta ne gölü var?

Kahramanmaraş ilinde doğal göl bulunmamaktadır.

Elbistan’da hangi nehir var?

Elbistan’ın 3 km güneydoğusundaki Pınarbaşı kasabasından doğan ve Elbistan’ın tam ortasından geçen Ceyhan, şehrin can damarıdır. Akdeniz’in en büyük nehirlerinden biridir. Çukurova’da geniş bir delta oluşturur ve Akdeniz’de İskenderun Körfezi’ne dökülür.

Manavgat nehri nereden doğar ve nereye dökülür?

Manavgat, eski adıyla Melas (Yunanca: Μέλας Mélas), Toros Dağları’ndan doğan ve Antalya’da Akdeniz’e dökülen nehirdir. Uzunluğu 93 km’dir.

Isparta ile Isparta Aksu arası kaç kilometre?

İlçe, Isparta’ya 61 km uzaklıkta olup Anamas Dağları’nın eteklerinde kurulmuştur.

Eşen akarsuyu nereye dökülüyor?

Eşen Çayı (Xanthos), Muğla ile Antalya sınırını oluşturan akarsudur. Akdağlar’dan doğar, Seki Platosu’ndan geçer, Ören’deki güçlü kaynaklardan beslenir ve önce Akçay’la, sonra Karaçay’la birleşerek denize ulaşır. Karaçay, Saklıkent Boğazı’nı oluşturan akarsudur.

Aksu hangi havzada?

Aksu Nehri’nin alt havzasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir