Polise ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Uygulamanın önemli özellikleri arasında, ihbarda bulunan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, ihbarda bulunan kişinin numarasının görünür olması ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişilerle paylaşılmaması yer alıyor.
Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
CIMER’e şikayette bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin açıklanıp açıklanmayacağı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. CIMER’e başvuruda bulunulduğunda, başvuruyu yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
Polise şikayet edince isim gözükür mü?
Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…
Polisi kime şikayet edebilirim?
Cep telefonunuzun SMS bölümüne bildirim ve şikayete ilişkin bilgiler yazıldıktan sonra 155 numarasına ücretsiz mesaj gönderilecektir.
Birini polise şikayet edince sicile işler mi?
Polis karakolunda ifade vermek kişinin dosyasına girer mi? İfade verme celbi veya polis karakolunda ifade vermek kişinin dosyasına girmez. Suç kaydına veya arşive kaydedilmez.
Şikayet edildikten sonra ne olur?
Kanunda bir suçun kovuşturulmasının şikâyete bağlı olduğu açıkça belirtilmediği sürece, suç resen savcı tarafından soruşturulur. Arabuluculuk/tahkim uygulamasının kapsamı, soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete konu olan tüm suçları da kapsar.
Birini polise şikayet etmek ne anlama gelir?
İhbar: Maruz kaldığınız eylemi Başsavcılığa veya kolluk kuvvetlerine (polis, jandarma) bildirmeli ve olayın araştırılmasını ve faillerin cezalandırılmasını talep etmelisiniz.
İsimsiz ihbar dikkate alınır mı?
Ayrıca, şartların sağlanması halinde, vergi dairesine veya vergi dairesine yazılı bildirimde bulunulması halinde ilgili kişiye bildirim primi ödenecektir. İlgili yasal hükümlere uygun olarak bildirimi yapan kişinin kimliği gizli tutulacaktır.
Birinin şikayetçi olduğunu nasıl anlarız?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya soruşturma hakkında bilgilendirildiğinizde bilgilendirilebilirsiniz.
Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?
Polise şikayette bulunulduktan sonra, polis şikayeti inceleyecek ve delil toplayacaktır. Suçlanan kişi delil vermek üzere çağrılabilir. Delil toplama ve soruşturma süreci devam edecektir. Şikayet ciddi ise, savcı dosyayı inceleyebilir ve cezai işlem başlatmaya karar verebilir.
Bir polis hangi bilgilere ulaşabilir?
Kişinin adı ve soyadı, doğum yeri ve doğum tarihi dahil olmak üzere kimlik bilgileri. Görüşülen kişi hakkında arama veya tutuklama emri varsa, bu konudaki bilgiler. Kişi hakkında tutuklama emri olmasa bile, Bilgi Toplama Yönetmeliği’nin ilgili 9/b maddesinde listelenen suçları işlemişse, bu suç hakkındaki bilgiler.
Polise yapılan şikayet nasıl takip edilir?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
İsimsiz şikayet nasıl yapılır?
Şahsen, mektupla veya faksla yapacağınız bildirimlerde kimlik bilgilerinizin gizli kalmasını istiyorsanız; “Kimlik bilgilerimin gizli kalmasını istiyorum.” ifadesini belirtmeniz gerekmektedir. Kimlik ve iletişim bilgileri yalnızca bildirim başvurularında gizlenebilmektedir.
Polis hangi numaradan arar?
Bilindiği üzere ülkemizde acil durum numaraları; 110 Yangın İhbar, 112 Hızır İmdat, 122 Alo AFAD (Afet ve Acil Durum), 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik İhbar hatları ile hizmet verilmektedir.
Görevini kötüye kullanan polis nereye şikayet edilir?
Görevi kötüye kullanma şikâyeti Cumhuriyet savcılığına veya polis karakoluna yapılır.
İsimsiz ihbar mümkün mü?
İhbarı yapan kişi ismini açıklayabilir veya gizli tutabilir. Bir suç duyurusunda şüphelinin isminin açıklanması zorunlu değildir;
İsimsiz ihbarlara işlem yapılır mı?
Anonim ve imzasız yazılı iletişimlere ve anonim sözlü iletişimlere güvenilmemelidir. Ancak, raporun konusu ve içeriği önemli ve güvenilir ise, bildirilen olay tüm yönleriyle değerlendirilmeli ve doğruluğundan emin olunmalıdır.
İsimsiz ihbar olur mu?
İhbar anonim olmalı mı? Çalışanların tüm raporların gizli tutulacağından emin olmaları gerekir. Bir güven ortamı yaratabilirseniz, anonim bir rapor gerekli olmayabilir. Bazı daha ciddi durumlarda, anonimlik önemli olabilir.
İhbarda isim vermek zorunlu mu?
Bildirim ve şikâyetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi, 5510 sayılı Kanun ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca isminiz gizli tutulacak ve sosyal güvenlik müfettişleri ile denetimi yapan kurum yetkilileri tarafından ifşa edilmeyecektir.