Cennette çocuk sahibi olunur mu?
Ebeveynlerinin hangi dine ve inanca sahip olduğu önemli değildir. Bu çocuklar cennette yine ebeveynlerinin çocukları olacaklardır. Ebeveynleri cennet halkı değilse, cennette başka insanların tatlı ve utangaç çocukları olacaklardır.
Cennette ailemiz olacak mı?
Kuran’da cennete gidecek olanlara aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesi verilir. Birçok ayette dile getirilen bu müjdenin tek şartı, ailenin her bir üyesinin iman etmesi ve iyi işler yapmasıdır. Dolayısıyla cennete girmenin ön koşulu imandır ve herkes kendi çabasıyla cenneti kazanmalıdır.
Cennette her şey serbest mi?
Allah’ın ahirette yasakladığı her şeyi bulacağımıza dair bir söz yoktur. Çünkü ahirette bize izin verilecek şeyler sınırlıdır. Erkekler ipek giymeli, içki içmeli, altın ve gümüş kaplardan yemeli ve içmelidir; bu dünyada yasaktır.
Ahirette evlat sevgisi var mı?
Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: “İnsan sevdiğiyle beraberdir.”17 Dünyada iken en çok sevdiği kişiler arasında eşi ve çocukları da vardır. Bu sevgi ve birliktelik ahirette de devam edecek, dünyadaki geçici mutluluklarını cennette ebedi mutluluğa dönüştürecektir.
Cennette sevişmek var mı?
Bu sorunun cevabı açıkça “hayır”dır. Yani Kuran’da ahiretteki cinsel yaşam hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, var olup olmadığına dair de net bir ifade yoktur.
Çocuğu olmayan kadının ahirette yeri nedir?
Çocuksuz ailelerde genelde kadın suçlu kabul edilir ve tüm suç kadındadır.
Eşler öbür dünyada kavuşur mu?
Elbette bazı rivayetlerde Allah’ın mümin kadınları ahirette huri yapacağı ve cennette salih eşleriyle birlikte yaşayacakları ifade edilmektedir.
Cennette herkes birbirini tanıyacak mı?
Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennette iseler cennette de birlikte olacaklar, cehennemde iseler cehennemde de birlikte olacaklar.
Öldükten sonra cennette kaç yaşında olacak?
Bu konudaki hadise göre, cennet ehli otuz üç yaşında cennete gireceklerdir. İbn Kayyim -Allah ona rahmet etsin- bu yaş hakkında şunları söylemiştir: “Bu yaşta (otuz üç yıl) şüphesiz çok hikmet görülür. Çünkü bu yaş, kişinin yolun lezzetlerini en iyi tadabileceği yaştır.”
Cennette boşaltım var mı?
Çünkü cennette nesil yoktur. Her çeşit yiyecek de vardır, fakat dışkı yoktur.
Cennette sarhoşluk var mı?
Allah’a ve kitabına yönelenlere vadedilen cennetteki durum şöyledir: Orada su ırmakları vardır; orada bozulmayan ve kokmayan süt ırmakları vardır; tadı bozulmayan şarap ırmakları vardır; içenlere zevk verir, sarhoşluk ve baş ağrısı yapmaz; süzme bal, her türlü meyve ve Rablerinden bir nimet ırmakları vardır.
Cennette gece olur mu?
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Cennette gece yoktur.”
13 yaşında ölen cennete gider mi?
“Sözleri itibar gören âlimler, genç yaşta ölen bir Müslümanın çocuğunun cennetlik olduğu konusunda ittifak etmişlerdir. Çünkü o çocuk dinen sorumlu değildir.” (Nevevî; “Sahih-i Müslim Tefsiri”; Cilt: 16, s. 207).
Allah kendini gösterecek mi?
Cevap verdi: Allah Teala, gazabıyla kendilerine bakmalarını engellediği için, kendisinden razı olduğu Allah, kendisini dostlarına gösterecektir. Hadiste kullanılan benzerlik/benzetme terimi, görmek ile bir başkasını görmek arasındaki bir benzetmedir.
Cennette aşık olmak var mı?
Nesneler dünyası farklı ve çelişkili unsurlardan oluştuğu için, duygular da farklı ve birbirleriyle çelişkilidir. Fakat bu dünya basit şeylerden oluştuğu ve unsurları arasındaki tam uyumun ifadesi olduğu için, ne kötülük ne de çürüme yaşar ve değişimi veya ayrılığı kabul etmez. Bu nedenle, aşk ve tutku burada her zaman mükemmeldir.
Cennette eşler beraber olacak mı?
destek sağlar.
Cennette kadınlara huri verilecek mi?
Cennette her mümine verilen huri sayısı genellikle yetmiş sayısına bağlı olarak farklı sayılarda verilir. Yazıcıoğlu Mehmed’in bir görüşüne göre her mümine, kocaları cehenneme gitmiş yetmiş kadın ve iki huri verilir.
Cennette kimler girebilir?
Kim Allah’a teslim olur, O’nun emrettiklerini yapar, yasakladıklarından da kaçınırsa cennete girer.
Cennette erkekler kaç yaşında olur?
Müfessirler, cennet ehli erkeklerin yaşının 33 olacağı konusunda hemen hemen ittifak etmişlerdir; ancak kadınların yaşı, Nebe suresinin 33. ayetindeki tariften dolayı ihtilaf konusu olmuştur (kevâiŅbe etrâbâ: memeleri tomurcuklanmış kızlar)61.